1 Ounce Gouden Maple Leaf

Omdat in ons land de kleinere gewichten van de Maple Leaf munten vrijwel niet verkocht worden zult u over het algemeen alleen de Maple Leaf ounce goud uitvoering tegen komen. Toch is dat wat ons betreft helemaal geen bezwaar want er zitten een aantal duidelijk voordelen aan het beleggen door middel van deze uitvoering.

Een ounce gouden Maple Leaf is een munt die de mogelijkheid biedt om met een redelijk bedrag snel een mooie voorraad goud op te bouwen. Natuurlijk zal het aankoop bedrag dat u voor deze munten neer moet tellen wel binnen uw budget vallen. Als dat niet zo is dan kunt u beter overwegen om goudbaren van kleinere gewichten aan te schaffen. De reden waarom 1 ounce gouden Maple Leaf munten eigenlijk alleen worden aangeboden moet u zoeken in het feit dat de historie gouden Maple Leaf begonnen is in Canada. Omdat de munt ook vandaag de dag nog steeds in Canada gemaakt wordt zal de munt eerst naar Nederland vervoerd moeten worden alvorens deze hier aangeboden kan worden. Omdat bij kleinere munten het aanschafbedrag ook lager zal zijn zullen de bijkomende kosten voor transport in verhouding hoger uitvallen. Bij de aankoop van een ounce goud Maple Leaf zullen deze kosten voldoende verspreid worden en zullen de bijkomende kosten per gram goud veel lager zijn. De kleinere gouden Maple Leaf waardes worden echter wel veel verkocht in Amerika en natuurlijk Canada omdat daar de transportkosten lager zijn. Vergelijkbaar met de kosten verdeling van de 1 ounce gouden Maple Leaf zijn ook de kosten bij het kopen van goudbaren verdeeld.

Ook over de aanschaf van goudbaren zult u bijkomende kosten moten betalen en om de goudbaren thuis te laten bezorgen ook bezorgkosten. Deze kosten zullen pas vanaf 20 gram goud voldoende uitgespreid kunnen worden waardoor de extra prijs per gram laag genoeg uit komt. Een ounce gouden Maple Leaf heeft een gewicht van 31,103 gram en daarom zal bij de aankoop van één munt het ook dan pas de moeite waard zijn om de munt op te laten sturen en bij de aankoop van de grootste kleinere Maple Leaf van een halve ounce is het dus niet de moeite waarde. Als u er over denkt om meerdere half ounce Maple Leaf munten aan te kopen dan kunt u immers net zo goed de 1 ounce gouden Maple Leaf kopen. Het door middel van een Maple Leaf ounce goud kopen zal u daarnaast ook eenvoudig de koers informatie in de gaten laten houden. Dit komt omdat de goudkoers uitgedrukt wordt in een aantal dollars per troy ounce goud. Ook zult u de koers vaak tegenkomen in een aantal euro’s per ounce goud, dit is dezelfde goudkoers en het scheelt u dan het zelf omrekenen aan de hand van de officiële wisselkoers van dat moment. Een 1 ounce gouden Maple Leaf zult u vervolgens aan kunnen kopen voor een prijs die gebaseerd is op de officiële goudkoers van het moment van aankoop. Deze prijs wordt verrekend met de marge die uw handelaar zal moeten maken om de kosten te dekken. Een ounce goud Maple Leaf zal dus nooit dezelfde prijs hebben maar altijd een ietwat hogere prijs, dit is ook waarmee de meeste handelaren kunnen concurreren en waar u dus gebruik van kunt maken.

Een 1 ounce gouden Maple Leaf biedt u de mogelijkheid om in het bezit te komen van een ounce 99,99 procent puur goud. Dit is hetzelfde goud als u ook aan zult kopen bij de aankoop van goudbaren maar dan in de vorm van een munt. Het voordeel hiervan is dat de munt beter op echtheid te controleren is waardoor bij verkoop van uw ounce goud Maple Leaf uw munten niet eerst uitgebreid geanalyseerd hoeven te worden. Als u zelf wilt herkennen of u bij de aanschaf van een Maple Leaf een ounce goud aankoopt zult u een aantal zaken moeten weten over de munt. Natuurlijk zal een Maple Leaf een gewicht hebben van 1 ounce ofwel 31,104 gram en zal de puurheid van de munt 99,99 procent zijn.

Op de voorkant van de munt staat het nationale symbool van Canada de Maple Leaf afgebeeld met daarbij het gewicht en de puurheid. Aan de andere kant van de 1 ounce gouden Maple Leaf ziet u de muntwaarde ofwel Face Value van 50 Canadian dollar en het jaartal vermeld staan en een afbeelding van koningin Elizabeth van Engeland die ook de koningin is van Canada. De diameter van de ounce gouden Maple Leaf is 30 millimeter en de dikte is 2,87 millimeter. Als u echter uw aankopen doet bij een betrouwbare handelaar zoals u die op deze website aan zult treffen dan koopt u gegarandeerd eerlijke producten.