Waarom Gouden Maple Leaf Kopen

Het beleggen in goud is voor veel mensen een goed optie om een mooie winst te maken met beleggingen. Vooral in tijden dat traditionele beleggingen niets of te weinig opleveren zullen veel beleggers de overstap naar goud maken. Puur gouden munten hebben daarbij een zekere voorkeur en dat is ook waarom Maple Leaf kopen bovenaan het lijstje met gewilde munten staat.

Er zitten bepaalde voordelen aan een gouden Maple Leaf kopen waarom beleggers hier voor veel kiezen. Deze voordelen hebben voornamelijk te maken met het feit dat het beleggen in Maple Leaf munten een belegging is in puur goud. Dit komt omdat een Maple Leaf geslagen in van 1 ounce 99,99 procent puur goud. Hierdoor is een 1 ounce gouden Maple Leaf kopen dus vrijwel hetzelfde als de aankoop van een goudbaar van hetzelfde gewicht. Het grote verschil tussen het beleggen door middel van gouden munten en het beleggen door middel van gouden baren is echter dat gouden munten vanwege het feit dat zijn over het algemeen de status van wettig betaalmiddel hebben, door middel van wetgeving beschermd zijn tegen valsemunterij. Daarnaast is één van de voordelen Maple Leaf kopen ook dat de munten vanwege deze zelfde wetgeving aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. De Canadese overheid kan immers geen klachten gebruiken over exemplaren die niet aan hun eigen wetten voldoen en een opkoper zal de echtheid van de munten eenvoudig kunnen controleren. Ook dit is waarom Maple Leaf kopen een manier van beleggen is die op het moment dat u de munten gaat verkopen geen enkel probleem op zal leveren.

Dat de munten eenvoudig zijn te herkennen aan de hand van een aantal kenmerkende punten kan u ook helpen op het moment dat u de munten ergens anders aankoopt dan bij een handelaar. U zult dan zelf moeten bepalen of de munten echt zijn of niet, dit is echter aan het uiterlijk wel te zien maar voor het bepalen van het juiste gewicht zult u een goede weegschaal moeten hebben. Dit is waarom Maple Leaf kopen het beste gedaan kan worden bij een betrouwbare handelaar. De belangrijkste voordelen Maple Leaf kopen online bij de dealer die u op deze website aan zult treffen zijn dat alle producten die u daar aan zult treffen geleverd worden door erkende leveranciers. Hierdoor kunt u er op vertrouwen dat de producten die u aan koopt ook daadwerkelijk zijn wat men zegt dat ze zijn. Dit geld zowel voor het Maple Leaf kopen als ook voor de aanschaf van goudbaren. Goudbaren zullen gemaakt zijn door erkende fabrikanten en voldoen op het moment dat zij verkocht worden aan alle daaraan gestelde eisen. Daaronder vallen ook een aantal uiterlijke kenmerken waardoor ze bij verkoop eenvoudig op echtheid gecontroleerd kunnen worden. De voordelen van Maple Leaf kopen zijn echter dat de kenmerken van de Maple Leaf munten door de veelheid aan kenmerken minder ruimte overlaten om er mee te knoeien. Bovendien zal de wettelijke bescherming van munten met de status van wettig betaalmiddel veel verder rijken waardoor valsemunterij met munten een strafbaar feit is dat zwaarder bestraft zal worden. Dit is het veilige aan Maple Leaf kopen en waarom dat dan ook gedaan wordt door veel beleggers.

Waarom Maple Leaf kopen voor veel beleggers een goede beleggingsoptie is mag duidelijk zijn als u naar de veiligheid en de herkenbaarheid kijkt. Toch zult u niet verwachten dat er alleen maar voordelen aan het aanschaffen van deze beleggingsmunten zitten. Dat klopt ook en de nadelen Maple Leaf kopen zullen we ook zeker niet onder stoelen en banken schuiven. U zult er bijvoorbeeld rekening mee moeten houden dat het goed voor kan komen dat de gouden Maple Leaf waardes die u graag aan wilt schaffen niet voorradig zijn. Dit komt omdat er geen onbeperkte hoeveelheid Maple Leaf munten geslagen worden, de Canadian Mint zal alleen aantallen slaan waarvan men vrijwel zeker weet dat ze ook verkocht worden. De voordelen Maple Leaf kopen online zijn veelal dat de munten in grote aantallen ingekocht worden maar als ze op zijn komt het vaak voor dat ze niet meer leverbaar zijn tot het volgende jaar. Dit is waarom Maple Leaf kopen door veel beleggers dan ook gedaan wordt in grotere aantallen. Dit in tegenstelling tot goudbaren die altijd nieuw geproduceerd kunnen worden en als de voorraad op is worden er gewoon nieuwe goudbaren gemaakt. Toch is de beschikbaarheid slechts één van de weinige nadelen Maple Leaf kopen en de laatste jaren heeft de toegenomen vraag naar beleggingsgoud er toe geleid dat er steeds meer munten geslagen werden.