Zilver Maple Leaf Kopen

Het beleggen in goud is voor veel mensen een optie om een mooie winst te behalen. Toch is goud niet de enige manier van het beleggen in edelmetalen die zeer winstgevend kan zijn. Ook een zilver Maple Leaf kopen kan u als belegger de nodige winst opleveren en biedt u bovendien als particuliere belegger belangrijke voordelen ten opzichte van het beleggen in zilverbaren.

Met het beleggen door middel van de gouden Maple Leaf is het mogelijk om snel een behoorlijke beleggingsportefeuille op te bouwen. Bij het beleggingsedelmetaal kopen zilver Maple Leaf munten aanschaffen kunnen u een even mooie beleggingsportefeuille opleveren. veel mensen denken dat dit vanwege de veel geringere waarde van zilver niet mogelijk is en als u een enkele munt aan gaat schaffen dan zal dat ook zeker niet meevallen. Dit is de reden dat een zilver Maple Leaf kopen dan ook vaak niet per stuk maar met meerdere munten tegelijk zal gebeuren. Dit brengt natuurlijk wel met zich mee dat u meer opslag ruimte nodig hebt omdat u nu eenmaal veel meer munten in uw bezit krijgt. Omdat dit opslaan het beste kan gebeuren in een daarvoor geschikte kluis is dus waarom gouden Maple Leaf kopen door beleggers vaak gekozen wordt. Toch zal het beleggen in de zilver Maple Leaf u een aantal voordelen bieden waar u als doorgewinterde belegger niet eenvoudig omheen kan. Wellicht de belangrijkste van deze voordelen is dat bij het aanschaffen van een Maple Leaf zilver kiezen u een betere kans op winst biedt dan de 1 ounce gouden Maple Leaf kopen.

Als u de ontwikkeling van de goudkoersen en de zilverkoersen bekijkt dan zult u zien dat de koers van goud verder is gestegen dan de koers van zilver. Dit bewijst dat er enorm veel potentiële winst zit in het beleggen in zilver omdat deze koersen altijd rond eenzelfde verhouding van elkaar liggen. Bij het zilver Maple Leaf kopen voor hetzelfde bedrag beleggen als een enkele gouden Maple Leaf kopen zou kosten, betekend dat u ruim een kilo munten in uw bezit zult krijgen. Toch zult u op deze manier met een zilver munt Maple Leaf kopen gewoon een bedrag van ruim duizend euro beleggen en iedere procent winst zal u dan ook gewoon een tientje opleveren, net als dit met goud kopen ook zal gebeuren. Als u online zilver Maple Leaf kopen wilt dan zult u de munten dan ook meestal per stuk aangeboden zien staan met gestaffelde prijzen als u meerdere exemplaren besteld. Daarnaast zal er ook vaak een kilo zilveren munten aangeboden worden waardoor u in één maal een bedrag van rond de duizend euro kunt beleggen. Er is echter wel een belangrijk verschil tussen een zilver Maple Leaf kopen en het kopen van verschillende gouden Maple Leaf waardes. Dit verschil is dat het beleggen in goud vrijgesteld is van BTW en als u bij het zilver kopen zilver Maple Leaf munten aan gaat schaffen zult u over de door de dealer gemaakte winst wel BTW moeten betalen.

Toch is het betalen van dit deel BTW altijd nog gunstiger dan het beleggen in zilverbaren voor particuliere beleggers. Dit komt omdat bij de aankoop van zilverbaren er BTW betaald moet worden over het hele aankoop bedrag van het zilver. Omdat u dit als bedrijf terug kunt vorderen maar als particuliere belegger niet is de zilver Maple Leaf een veel betere belegging voor u als particuliere belegger. Dit is dan ook de reden dat steeds meer beleggers voor deze manier van beleggen kiezen. Bij de aanschaf van een Maple Leaf zilver kiezen in plaats van goud is echter nog niet zo heel erg lang mogelijk, althans, de historie gouden Maple Leaf gaat verder terug. Het eerste exemplaar van de Maple Leaf die van 99,99 procent puur zilver was gemaakt werd in 1988 geslagen. Een zilver Maple Leaf kopen was vanaf de eerste dag alleen mogelijk in een gewicht van 1 ounce zilver en dat is tot op de dag van vandaag nog zo. Dat de populariteit van deze munt enorm is toegenomen blijkt uit het feit dat er de laatste jaren steeds meer zilveren exemplaren worden geslagen. Een zilver munt Maple Leaf kopen uit 2010 zal u bijvoorbeeld één exemplaar van de bijna achttien miljoen geslagen exemplaren opleveren en dat zijn er bijna twee maal zoveel als er in de eerste tien jaar geslagen werden. Als u kiest voor het online zilver Maple Leaf kopen dan zult u er voor moeten zorgen dat u een voldoende grote veilig opslagruimte hebt, iedere belegde duizend euro zal immers veilig opgeslagen liggen maar in het geval van zilver is het volume dus veel groter.